Vanilkové rohlíčky – recept od maminky

Vanilkové rohlíčky byly, jsou a doufejme, že i vždy budou na vánočním stole a provoní nám tak sváteční dny. Toto vánoční cukroví patří mezi klasiku v mnoha rodinách a existuje velké množství různých variant, které se dědí a stávají se tak rodinným pokladem.

Co budete na vanilkové rohlíčky potřebovat

Vanilkové rohlíčky

Ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 150 g tuku (hera)
  • 60 g cukru (písek)
  • 140 g lískových oříšků

Co se týče množství oříšků, tak v tomro receptu platí, čím více tím lépe. Nebojte se a klidně jich do těsta dejte i více. Zkoušeli jsme i větší množství oříšků a nemělo to chybu.

Oříšky nastrouhejte a všechny ingredience zpracujte rukama tak, aby vzniklo hladké město, které si připravte nejlépe den dopředu. Pokud nemáte dost času, tak nechte těsto odpočinout alespoň několik hodit. Do hladka vypracované těsto přikryjte alobalem nebo potravinářskou fólií a uložte do lednice. Pro samotné tvarování rohlíčků je lepší, pokud je těsto pevné.

Plech si vyložte pečícím papírem, případně rohlíčky pokládejte přímo na plech, který ale před tím potřete tukem.

TroVanilkové rohlíčkyubu rozehřejte na 175 stupňů a vanilkové rohlíčky pečte do mírného zrůžovění. Poté je ihnet z trouby vytáhněte a nechte chvíli dojít. Ještě za tepla s nimi šup do moučkouvého cukru, kde je obalíte. V tento okamžik je ještě nejezte a rohlíčky uložte do papírové krabice, kterou ukryjte na, pro zbytek rodiny, neznámé místo.

 

 

TIP: Pokud se vám nechce tvarovat s rohlíčky a nebo jste na to ne příliš šikovní, tak si vyválejte placku a vykrajujte  různé tvary, stejně jako u standarního lineckého těsta. Výborně chutnají i takto a zaručujeme, že se na stole moc dlouho neohřejí.

Vanilkové rohlíčky

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom stránky zobrazili co nejlépe. Používáním těchto webových stránek s jejich používáním souhlasíte. Další informace

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close