Příprava stědrovečerního kapra

Smažený kapr s bramborovým salátemKapra si na vánoce dopřáváme nejčastěji smaženého, i když jeho typická chuť se tímto způsobem úpravy poněkud pozmění. Smažené ryby patří k nejméně stravitelným způsobům úpravy, ale tradice je tradice! Věděli jste například, že pro smažení kapra v trojobalu se doporučuje rozšlehat vejce s pivem? Tím se dosáhne dozlatova vypečené kůrčičky, která bude správně křupavá.

Vánočního kapra nasolte

U větších porcí ryb je dobré je předem nasolit, pokud jsou hodně velké, tak i přes noc. Pak maso zakápnout citronem. Sůl vytáhne z rybího masa část vody, což způsobí částečné utuhnutí buněk rybího masa. Ryba není blátivá, kousky masa se od sebe hezky oddělují a citronová šťáva rybu trošku marinuje. Výsledkem je kapr, či jiná ryba skvělé chuti.

Největší prohřešek na kaprovi

Vánoční kaprK největším prohřeškům v kuchyni patří stahování ryb, a tedy i kaprů z kůže. Zvláště neodborným stahováním z kůže se připravíte o kvalitní rybí maso a i chuťové látky, neboť ty se nacházejí společně s tukem přímo pod kůží. V této oblasti je i nejvyšší koncentrace vitamínu A a D a rovněž cenných nenasycených mastných kyselin. Navíc rybí maso bez kůže nedrží dostatečně při sobě a při tepelné úpravě se rozpadá. Ani servírování takto připraveného rybího masa není pak jednoduché. Pokud je to jen trochu možné, nestahujte raději rybu z kůže.

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom stránky zobrazili co nejlépe. Používáním těchto webových stránek s jejich používáním souhlasíte. Další informace

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close